27. ledna 2012

Opilý Francek

těsto: 220 g másla, 200 g cukr moučka, 6 žloutků, 150 g hladké mouky, 0,5 prášku do pečiva,6 bílků – sníh
nádivka : 200 g mletých ořechů, 200 g cukru, rum – dle potřeby a chuti
čokoládová poleva: ½ kostky ztuženého tuku Iva,0,5 čokolády na vaření, 2 velké lžíce kakaa


Máslo utřeme s cukrem a žloutky, pak přidáme hladkou mouku, kterou předtím prosejeme,přidáme prášek a vmícháme sníh. Těsto rovnoměrně rozetřeme na velký plech, který jsme vymazali tukem a vysypali strouhankou. Upečeme světlé těsto, které necháme vychladnout a potřeme jej nádivkou z mletých ořechů rozmíchaných s cukrem a spojených rumem. Tuto nádivku polijeme čokoládou a ozdobíme vidličkou, příp. jemně posypeme kokosem. Moučník nakrájíme na kostky, nebo jej můžeme nakrájet na menší kousky a použít jako cukroví.

Žádné komentáře:

Okomentovat