29. května 2012

Krémová vanoční rybí polévka


1,5 l vody, 3/4 kg rybích odřezků, sůl, bobkový list, 3 celé pepře, 3 nová koření, 100 g kořenové zeleniny, 20 g másla a 30 g hladké mouky na jíšku, v mléce namočená žemle, natvrdo vařený žloutek, 1 dcl smetany, petrželka, muškátový květ

Do hrnce dáme vodu, rybí odřezky, koření, sůl, kořenovou zeleninu a půl hodiny vaříme. Vývar scedíme, zahustíme světlou jíškou a provaříme. Maso obereme od kostí, přidáme v mléce namočenou žemli, prolisovaný žloutek a vše umeleme. Tuto kaši vmícháme do polévky, povaříme a zjemníme smetanou, ochutíme květem a petrželkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat