25. června 2012

Bábovka v remosce

4 vejce, 200 g práškového cukru, 200 g polohrubé mouky,0,5 prášku do pečiva, 100 ml oleje, 100 ml mléka, máslo a mouka na vymazání a vysypání mísy, špetka soli,vanilkový cukr na posypání
Žloutky umícháme s cukrem a olejem do pěny. Za stálého míchání přidáváme postupně mouku smíchanou s práškem do pečiva, mléko a špetku soli. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto dáme do vymazané a vysypané hluboké mísy remosky, kam jsme předem doprostřed umístili kuželovou vložku - rovněž vymazanou a vysypanou, abychom upekli pravou bábovku s „otvorem". Remosku zakryjeme víkem a bábovku upečeme. Po upečení necháme bábovku trochu vychladnout, vyklopíme ji a pocukrujeme.

Žádné komentáře:

Okomentovat