25. června 2012

Jablkový koláč se skořicí

300 g oloupaných a nastrouhaných jablek, 200 g hladké mouky, 70 g práškového (popř. hnědého) cukru, 80 g másla, vejce,0,5 prášku do pečiva, trochu tlučeného hřebíčku, trochu mleté skořice, nastrouhaná kůra z citronu, 2 lžíce kakaa,50 ml mléka, špetka soli, 50 g rozinek, 50 g nahrubo pomletých vlašských ořechů, máslo na vymazání a mouka na vysypání mísy
Měkké máslo smícháme s cukrem, vejcem, práškem do pečiva,kořením, citronovou kůrou, kakaem, špetkou soli a nakonec postupně vmícháme mouku. Aby bylo těsto vláčnější (nikoli však řídké), přilijeme podle potřeby mléko. Těsto nalijeme do máslem vymazané a moukou vysypané nízké mísy remosky a pomocí vařečky důkladně rozetřeme do všech stran (můžeme použít také pečicí papír). Na těsto pak poklademe oloupaná a nastrouhaná jablka, posypeme rozinkami (předem namočenými aspoň na 15 minut v trošce rumu nebo ve vodě, aby změkly), ořechy a dáme zapéct na asi 35-40 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat