25. června 2012

Mramorovaná bábovka

4 vejce, 150 g práškového cukru, 200 g polohrubé mouky,sáček vanilkového cukru, trochu citronové kůry, máslo a mouka na vymazání a vysypání mísy, špetka soli, 1-2 lžíce kakaa
Bílky ušleháme do sněhu a za stálého míchání postupně přidáváme rozšlehané žloutky s cukrem. Pomalu pak vmícháme mouku a 1/2 sáčku vanilkového cukru, citronovou kůru a špetku soli.Těsto potom rozdělíme na polovinu a do jedné přidáme 1-2 lžíce kakaa. Hlubokou mísu remosky vymažeme máslem a vysypeme moukou, doprostřed umístíme kuželovou vložku, rovněž vymazanou a vysypanou, a do mísy dáváme střídavě pomocí lžíce těsto světlé a těsto tmavé. Remosku zakryjeme víkem a upečeme. Po upečení necháme bábovku trochu vychladnout, vyklopíme ji a pocukrujeme zbývajícím vanilkovým cukrem.

Žádné komentáře:

Okomentovat