18. června 2012

Špízy z rybího filé

400 gfilé, cibule, zelená paprika, 2 větší tvrdá rajčata,menší cuketa, 200 g lampionů,  citron, lžička grilovacího koření, 2 lžíce oleje, olej na vymazání mísy, pepř, sůl (pouze v případě, ze grilovací koření není slané)
Trochu rozmrazené rybí filé nakrájíme na kostky o hraně asi 2 cm,pokapeme citronem a mírně osolíme. Filé nerozmrazíme úplně,aby se kostky při napichování nerozpadaly. Kostky filé napichujeme na špízy střídavě s plátky papriky, kolečky cibule, cukety,rajčat a očištěnými hlavičkami žampionů. Olej smícháme s grilovacím kořením a trochou pepře. Nízkou mísu remosky vymažeme olejem, zakryjeme víkem a olej rozehřejeme. Pak poklademe špízy a mašlovačkou je občas během grilování potíráme ochuceným olejem. Špízy podáváme s různě upravenými bramborami a zeleninovým salátem nebo dušenou zeleninou.

Žádné komentáře:

Okomentovat