21. července 2012

Dort s vanilkovým krémem, jahodami a kiwi

korpus: 2 vejce, 150 g cukru krystal, cukr vanilka, 50 g polohrubé mouky, 50 g maizeny, špetka soli
krém: vanilkový pudink, 500 ml mléka, žloutek, 100 g másla, 200 ml kysané smetany, 500 g jahod, 3 kiwi, želatina


Do pěny utřeme žloutky se 75 g cukru a s vanilkovým cukrem. Přidáme mouku a maizenu. Ušleháme bílky se špetkou soli a jemně vmícháme do těsta. Vymažeme a vysypeme dortovou formu. Pečeme 20 minut při 180 °C. V 500 ml mléka uvaříme pudink a necháme vychladnout. Utřeme máslo se žloutkem a zbylým tukem. Po lžících vmícháme pudink a kysanou smetanu. Krémem potřeme vychladlý korpus a na něj vyrovnáme omyté a pokrájené ovoce. Podle návodu připravíme želatinu a polijeme jí ovoce.

Žádné komentáře:

Okomentovat