16. července 2012

Kuřecí křidélka na medu


8 -12 kuřecích křidélek,2 lžíce medu,lžíce octa,3 lžíce sójové omáčky,2 lžíce bílého vína,2 lžičky cukru, 0,5 lžičky mletého zázvoru,5 lžic vývaru z kostky masoxu, strouček česneku, sůl, olej
Med rozšleháme se sójovou omáčkou, octem, vínem, cukrem, zázvorem, vývarem a česnekem utřeným se solí. Směsí potřeme křidélka a v chladu je asi 3 hodiny, ale nejlépe přes noc, marinujeme. Osolíme je, naklademe na pekáč vytřený olejem a vložíme do vyhřáté trouby. Po chvíli je obrátíme, podlijeme nepatrně vodou nebo vývarem a pečeme do změknutí a zčervenání. Křupavá křidélka podáváme se žampionovými bramborami.

Žádné komentáře:

Okomentovat