21. července 2012

Rakvičky se šlehačkou

9 žloutků, vejce, 140 g moučkového cukru, 140 g pískového cukru, vanilkový cukr, ztužený tuk na vymazání formiček, 1/4 l smetany na šlehání

Ztužený tuk rozpustíme a mašlovačkou pečlivě vymažeme formičky. V míse utřeme cukr se žloutky, vejcem a vanilkovým cukrem. Třeme tak dlouho, až je hmota téměř bílá, potom naplníme do poloviny připravené formičky (ztužený tuk rozpustíme a mašlovačkou formičky na rakvičky vymažeme). Naskládáme na plech a v předehřáté troubě zvolna pečeme. Nakonec jenom dosušíme. Upečené, téměř vychladlé rakvičky vyklopíme. Navrchu lehce prsty promáčkneme a naplníme ušlehanou smetanou.

Žádné komentáře:

Okomentovat