17. září 2012

Domácí máslové bonbóny

285 g varové čokolády., 120 g másla., 60 ml vody., žloutek, PL příchutě - rumu, brandy nebo likéru či presso kávy., třpytivý cukr., kakao nebo instantní kávu s moučkovým cukrem na ozdobení
Čokoládu nalámané na kousky zahřívejte s máslem a vodou za stálého míchání nad párou, dokud není hladká a lesklá. Přidejte ušlehaný žloutek a příchuť. Směs vylijte do čtvercové formy (se stranou přibližně 15 cm), vyložené mastným papírem a nechte v chladničce ztuhnout. Pak ji spolu s papírem vyjměte z formy a pokrájejte na malé kostičky. Bonbony obalte v kakau nebo v instantní kávě s práškovým cukrem. V ledničce je můžete nechat tak týden av mrazničce téměř měsíc.


Žádné komentáře:

Okomentovat