15. října 2012

Jedlé chlebové ozdoby

PL sušeného droždí., 475 ml vlažné vody., 680 g hladké mouky., PL soli., cibulové slupky na zdobení, rozšlehaný žloutek na potření těsta

Droždí rozdrobte asi do 4 PL vlažné vody. V misce smíchejte mouku se solí, přidejte vykynutý kvásek a zbylou vodu. Těsto místě, dokud není hladké a tuhé, nechte ho 60 - 90 minut na teplém místě kynout. Potom ho popícháme a vyformujeme z něj ozdobu. Nezapomeňme, že těsto vykyne, tvary se naruší. Do dekorace vložte kožený pásek na zavěšení. Ozdobené těsto položte na mastný papír na plechu a nechte ještě 15 minut kynout. Před pečením ho potřete žloutkem a pečte při teplotě 180 stupňů C 35 - 45 minut dozlatova.


Žádné komentáře:

Okomentovat