15. listopadu 2012

Dia ovocný chlebíček

30 g droždí,300 ml nízkotučného mléka,90 g dia sirupu (nebo 60 g sorbitu),100 g sušených jablek,100 g směsi sušeného ovoce (nepřislazovaného – meruňky, brusinky…),150 g vlašských ořechů,400 g polohrubé mouky,30 g pšeničné krupičky,lžíce citronové šťávy, 0,5 lžičky mleté skořice,20 g Hery,Hera na vymazání formy,25 g světlé dia čokolády,25 g tmavé dia čokolády,sušené ovoce na ozdobu

Droždí rozmícháme v 50 ml vlažného mléka, přidáme lžičku umělého sladidla a na teplém místě necháme vzejít kvásek. Sušené ovoce nakrájíme nadrobno, ořechy nahrubo nasekáme. Mouku smícháme s krupičkou a prosijeme ji do mísy. Přidáme zbylé sladidlo, sušené ovoce, ořechy, citronovou šťávu, skořici a vzešlý kvásek. Pak přiléváme zbylé vlažné mléko a nakonec rozpuštěnou Heru. Vše zpracujeme na tužší těsto, které necháme asi hodinu kynout. Těsto opět prohněteme, rozprostřeme do vymazané formy na srnčí hřbet a necháme dalších 30 minut kynout. Pečeme je v předehřáté troubě při 180 °C asi 30 minut. Poté korpus necháme vychladnout a vyklopíme ho. Čokoládu rozehřejeme (každou zvlášť) a chlebíček ozdobně přestříkáme. Ozdobíme ho sušeným ovocem a necháme ztuhnout.

Žádné komentáře:

Okomentovat