27. listopadu 2012

Ořechové úlky

250 g mletých ořechů., 600 g moučkového cukru., 2 bílky., moučkový cukr na obalování., plastová úliková forma
krém: 2 žloutky., vejce., 200 g čokolády., PL mléka., PL hladké mouky., 250 g másla nebo margarínu Helia


Z ořechů, cukru a bílků vypracujeme těsto. (Z cukru trochu odebereme a zbytek přidáme podle potřeby, abychom získali nelepivé, ale tvárné těsto). Z těsta vyformujeme přiměřeně velké kulky, obalíme je v práškovém cukru a vtlačíme do formičky tak, aby uvnitř zůstal prostor pro krém. Úlky vyklopíme a necháme volně schnout do druhého dne. Potom je naplníme krémem a uzavřeme kulatou piškotem nebo drobky z sušenek. 

V nádobě, kterou dáme do vodní lázně, rozpustíme čokoládu, za stálého míchání přidáme vejce rozšlehaná s mlékem a moukou. Mícháme a vaříme do zhoustnutí. Vychladlou masu utřeme s máslem.

Žádné komentáře:

Okomentovat