14. listopadu 2012

Perníkový chlebíček

150 g mandlí., 250 g strouhaného černého chleba., 125 g polohrubé mouky., 100 g cukru., vejce., PL medu., ½ balíčku perníkového koření., ½ KL jedlé sody., troška mléka

Najemno umeleme 75 g mandlí a smícháme je se strouhankou, moukou, cukrem, vejcem, medem, perníkovým kořením a sodou. Když ze směsi vypracujeme tuhé těsto, přidáme k němu zbylé mandle a rozválíme ho na pomoučeném vále na tloušťku 3 cm. Potom těsto nakrájíme na 4 cm široké pruhy a přeložíme je na vymazaný plech. Pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů C asi 25 minut. Perníkový chlebíček po vychlazení nakrájíme na krajíčky.


Žádné komentáře:

Okomentovat