13. listopadu 2012

Výborný plněný perník

30 dag hladké mouky, 25 dag moučkového cukru, 2 lžíce medu, vejce, 2 lžíce mléka, lžíce rumu, 1/2 prášku do pečiva, lžička mleté skořice, po 1/2 lžičce mletého hřebíčku a fenyklu, nastrouhaná citrónová kůra
nádivka: 6 lžic povidel, hrubě nakrájené fíky (sušené švestky), hrubě nakrájené ořechy


Ze surovin zaděláme na vále tužší těsto, které dobře propracujeme a rozdělíme na 4 díly. Z každé části rozválíme pruh asi 12 cm široký, doprostřed vložíme nádivku a těsto přeložíme. Upečeme v prudší troubě a ještě teplé krájíme na šikmé proužky. Dobře uskladněný perník vydrží dlouho.
Nádivka: Uvedené suroviny pečlivě smícháme.

Žádné komentáře:

Okomentovat