12. února 2013

Košíčky s whisky

125 g moučkového cukru,250 g másla,350 g hladké mouky, vanilkový cukr,nastrouhaná citronová kůra
krém : 200 g másla,100 ml whisky creamu,100 g moučkového cukru,100 g čokolády na posypání


Máslo nakrájíme na menší kousky a necháme v míse změknout. Přimícháme cukr a vejce a vymícháme do pěny. Přisypeme prosátou mouku a vypracujeme v hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme alespoň 2 hodiny v lednici odležet. Mezitím si připravíme krém. Změklé máslo vyšleháme s cukrem do pěny a postupně zašleháváme whisky cream. Do formiček na košíčky dáme kousek těsta a vymačkáme ho až ke kraji. Košíčky pečeme v rozehřáté troubě na 150 °C asi 15 - 20 minut. Po upečení košíčky vyklepneme z formiček a necháme vychladnout. Do vychladlých košíčků pomocí cukrářského sáčku nastříkáme krém a posypeme nastrouhanou čokoládou.

Žádné komentáře:

Okomentovat