22. srpna 2016

Mandlový krém se skořicí

Pro 4 osoby si připravíme – 4 plátky bílé želatiny., kelímek (250 ml) smetany ke šlehání., 3 vejce., 70 g cukru., lžíci skořice., 100 ml mandlového likéru., 100 g piškotů nebo keksů., mletou skořici na posypání., několik lístků máty na ozdobení.,
Plátky želatiny namočíme do studené vody. Ušleháme pevnou šlehačku. Oddělíme žloutky od bílků a z bílků ušleháme tuhý sníh., utřeme žloutky s cukrem dohladka a ochutíme likérem a špetkou skořice. Želatinu vymáčkneme a při mírné teplotě ji necháme rozpustit. Potom ji přidáme do žloutkového krému, rozmícháme a odložíme do chladna. Až když začne krém houstnout, vmícháme do něj zlehka šlehačku, sníh a piškoty nebo sušenky (8 si odložíme na ozdobení). Krémem naplníme skleněnou mísu a uložíme asi na 2 hodiny do chladničky, aby ztuhnul. Z papíru si připravíme šablonu s hvězdičkami, přes ni opatrně posypeme krém skořicí a ozdobíme zbylými sušenkami a opranými lístky máty.
Doba přípravy asi 25 minut., porce asi 2200 kJ / 530 kcal.

Žádné komentáře:

Okomentovat