22. srpna 2016

Pusinková hvězda s jogurtovou náplní

Na 12 kousků – 4 vejce., 180 g cukru. Valíček vanilkového cukru., 80 g margarínu., špetka soli., 100 g mouky., 50 g solamylu., ½ lžičky kypřicího prášku., 50 g mletých lískových oříšků.,
Náplň a zdobení – 250 g krému (žervé)., 300 g jogurtu., 80 g cukru., 100 g zavařeniny., 4 plátky želatiny., 150 g smetany., 125 g rumových rozinek., 200 g smetany., lžička kakaa., 2 velké pusinky., lžička moučkového cukru.,
Zpěníme žloutky s cukrem, vanilkovým cukrem a 3 lžícemi teplé vody., z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh. Odebereme 1/3 sněhu a do ní přimícháme moku, solamyl, kypřicí prášek a oříšky.Přidáme k žloutkům, stejně tak zbylý sníh. Troubu předehřejeme na 175° C. Vymastíme formu na pečení ve tvaru hvězdy (o průměru 28 cm). Nalijeme do ní těsto a pečeme 50 minut. Hotovou hvězdu vodorovně rozřízneme. Smícháme krémový sýr s jogurtem, cukrem a zavařeninou. Želatinu dáme nabobtnat do vody. Na mírném ohni želatinu rozpustíme a vychladlou přidáme ke krému. Ušleháme 150 g smetany. Šlehačku rovněž přimícháme ke krému. Hvězdicovou formu na pečení vyložíme alobalem a na dno umístíme první plát těsta, který posypeme rozinkami a potřeme krémem. Přiklopíme horní částí hvězdy a dáme přes noc do chladničky. Hvězdu vyjmeme z formy a potřeme ji 200 g šlehačky. Posypeme kakaem. V platovém sáčku rozdrtíme pusinky a posypeme jimi povrch hvězdy. Nakonec vše poprášíme moučkovým cukrem a slavnostní dort můžeme podávat.
Příprava cca 40 minut., pečení cca 50 minut., chlazení cca 12 hodin., kousek cca 350 kalorií.

Žádné komentáře:

Okomentovat