20. srpna 2016

Závin makový s jablky

Závinové těsto., 200 g umletého máku., 50 ml mléky., 80 g rozehřátého tuku., pískový cukr podle chuti., lžíce skořice s mletým hřebíčkem a badyánem., 500 g vykrájených jablek., nastrouhaný perník nebo pšeničné klíčky., rozinky., skořicový cukr.,
Těsto nahřejeme. Mák přelijeme horkým mlékem, přidáme 2 lžíce rozehřátého tuku, cukr a koření, promícháme. Těsto vyválíme na utěrce. Pokapeme je tukem, posypeme perníkem nebo klíčky, potřeme makovou náplní posypeme nahrubo nastrouhanými jablky, propláchnutými rozinkami, skořicovým cukrem a závin svineme za stálého kropení těsta tukem. Těsto vložíme do trouby vyhřáté na 220° C a upečeme, popř. potřeme zbylým tukem.


Žádné komentáře:

Okomentovat