17. října 2016

Hovězí závitky

6 hovězích plátku, kousek mrkve, celeru, petržele, 1/2 cibule, 5 dkg másla, trochu sardelové pasty, sul, mouka na zaprášení, 8 dkg sádla, 8 dkg šunky, cibule
Plátky naklepeme, osolíme, pomažeme sardelovým máslem, poklademe jemně usekanou syrovou kořenovou zeleninou, cibulí a kouskem šunky. Zavineme a sépneme jehlou. Potom je obalíme v mouce a dáme prudce opéci na sádle. Závitky vyndáme, na tuku zpěníme cibuli jemně pokrájenou, závitky na ní vložíme, mírně podlijeme a dusíme do měkka. Měkké vyndáme, šťávu zaprášíme  moukou, necháme vysmahnout, ještě trochu zalijeme vodou a šťávu povaříme. Závitky vrátíme do šťávy, prohřejeme a podávame.

Žádné komentáře:

Okomentovat