22. října 2016

Krůtí prsíčka plněná sušenými meruňkami a husími játry, se smetanovou bramborovou kaší

30 dkg husích jater; 60 dkg krůtích prsíček; sůl; pepř; 20 dkg sušených meruněk; 15 dkg mouky; 3 dl mléka; 2 vejce; 1 dkg sezamových semínek; 25 dkg strouhanky; 1 litru oleje; 1,20 kg brambor; 10 dkg másla; 1 zázvor; 1,5 dl smetany; 1 jarní cibule; 3 lusky kalifornské papriky;
Husí játra nakrájíme na plátky a po obou stranách je zprudka osmahneme na malém množství oleje. Ochutíme mletým pepřem. Krůtí prsíčka mírně promačkáme a osolíme. Na plátky masa položíme sušené meruňky a husí játra a srolujeme je. Masové rolády obalíme v mouce, ve vajíčku rozšlehaném s mlékem a se solí a ve strouhance se sezamovými semínky. Obalené rolády dozlatova osmažíme na hojném množství středně rozpáleného oleje.
Připravíme přílohu. Oloupeme brambory, nakrájíme je na kostičky a uvaříme je doměkka ve slané vodě. V misce je rozmačkáme s máslem, přistrouháme čerstvý zázvor a přilijeme takové množství mléka, abychom získali kaši odpovídající hustoty. Kaši zjemníme smetanou.Podle vlastní chuti můžeme do kaše přimíchat jarní cibuli a na kostičky nakrájenou kalifornskou papriku.

Žádné komentáře:

Okomentovat