31. ledna 2017

Divoká kachna-recept

1 ks divoké kachny, 1 kg brambor, smetana, máslo, špaldova hladká mouka, sůl, pepř, mletý kmín
Kachnu naporcujeme na 1/4,kůžičku stáhneme. Obalíme v špaldové hladké mouce, osolíme, opepříme a pokmínujeme. Na rendlíku rozpustíme dvě lžice másla a na rozpáleném tuku orestujeme jednotlivé díly kachny. Žáruvzdornou mísu vymažeme zbytkem másla a vysteleme nastrouhanými bramborami, osolíme, okmínujeme. Na vystýlku položíme orestované kachní díly, zalijeme výpekem a zarovnáme nastrouhanými bramborami. Dáme na zápéci na 30 min. do trouby při 220°C, pak zalijeme 0,2l smetany a dopečeme, až je všechno pěkně měkoučké. Podáváme samostatně.

Žádné komentáře:

Okomentovat