31. ledna 2017

Filé na zelenině s vínem

600 g filé, 2 citrony, cibule, 2 zeleninové papriky, olej, 2 stroužky česneku, 4 rajčata, 2 dl červeného vína, 2 bobkové listy, po lžičce sušené bazalky, tymiánu, majoránky, lžička worcesterské omáčky, sůl, mletý černý pepř, pažitka
Omyté filé pokapeme citrónovou šťávou a necháme na chladném místě 60 minut. Cibuli a papriky očistíme, omyjeme a nakrájíme nadrobno. Na rozehřátém oleji osmažíme, přikryjeme a dusíme 10 minut. Přidáme prolisovaný česnek, rajčata zbavená jadérek a nakrájená na osminky, červené víno, bobkový list, bylinky a worcesterskou omáčku. Při mírné teplotě dusíme dalších 10 minut. Okapané filé nakrájíme na kostky, oloupaný citron na plátky, přidáme k zelenině, přikryjeme a dusíme ještě 15 minut. Nakonec posypeme nasekanou pažitkou. Podáváme s vařenou rýží čerstvou zeleninou.

Žádné komentáře:

Okomentovat