2. února 2017

Bábovka k Velikonocům

5 vajec, vanilkový cukr,150 g moučkového cukru,150 g polohrubé mouky,0,5 prášku do pečiva,30 g posekaných ořechů,,30 g posekané čokolády,30 g posekaných hrozinek předem namořených do 1 lžíce rumu,cukrová, nebo čokoládová bonbónová velikonoční vajíčka na ozdobu
Ořechy, čokoládu a hrozinky I s rumem) dáme do mísy, zasypeme je 2 lžícemi mouky a promícháme je (zabrání to klesnutí ke dnu při pečení).Žloutky umícháme do pěny s polovinou cukru. Z bílků našleháme sníh, přisypeme zbytek cukru a ušleháme do tuha.Do žloutkové pěny přidáme vanilkový cukr, mouku smíchanou s práškem do pečiva, ořechy čokoládu a hrozinky. Zlehka vmícháme tuhý sníh a těsto vlijeme do vymazané, piškotovými drobečky, nebo hrubou moukou vysypané bábovkové formy.Pomalu pečeme v mírné předem vyhřáté troubě. Upečenou vychladlou bábovku vyklopíme a posypeme ji smíchaným cukrem s vanilkovým cukrem. Doprostřed bábovky nasypeme malá ozdobná barevná velikonoční vajíčka.

Žádné komentáře:

Okomentovat