2. února 2017

Kmínová šunka

1,2 kg vepřového plecka, 3 stroužky česneku, 2 lžíce kmínu, malý celer, 2 mrkve, 1 petržel, zrnko pepře, bobkový list, tymián, 1/4 l mléka a masoxu, strouhaný křen na ozdobu
Mrkev, celer a petržel nakrájíme na větší kusy. Maso dáme do hrnce s vodou, přilijeme mléko, přidáme pepř, bobkový list a tymián. Vaříme 1,5 h. na mírném ohni. Měkké maso vyjmeme, necháme vychladnout, potřeme prolisovaným česnekem a posypeme kmínem. Dáme do pekáče a podlijeme trochou masoxu. Pečeme při 200°C za stálého polévání. Po vychladnutí nakrájíme na plátky, posypeme křenem a podáváme s bílým chlebem nebo dalamánkem.

Žádné komentáře:

Okomentovat