2. února 2017

Kynutý velikonoční věnec

500 gr polohrubé mouky, 1 kostka droždí, 250 ml vlažného mléka, 50 gr cukru, 50 gr másla, 1 vejce, špetka soli, 1 žloutek, 4 lžíce cukru, 8 vajec vařených 5 minut
Mouku prosijeme, vytlačíme uprostřed důlek, droždí rozdrobíme do mléka, přidáme lžičku cukru a vše pak vlijeme do vytlačeného důlku v mouce a necháme 15 minut kynout. Máslo rozpustíme a s vejcem a solí je přidáme do těsta a prohněteme. Dáme opět 15 minut kynout. Těsto rozdělíme na 8 dílů, z každého vytvoříme dva válečky, které srolujeme a uzavřeme do věnce a položíme na vymazaný plech. Potřeme žloutkem a posypeme cukrem. Na každý věnec položíme uvařené vejce. Necháme dalších 10 minut kynout. Pečeme při 180° C asi 20 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat