1. února 2017

Vaječná huspenina

30 g zelatiny, 6-7 vajec, 1 sklenice pikantni zeleninove smesi, 2 nozicky tenkych parku, 50 g sterilizovanych zampionu, 100 g sunkoveho nebo jineho mekkeho salamu, 250 g majolky, 1/2 kostky masoxu, sul
Zelatinu dame do maleho mnozstvi vody nabobnat. Natvrdo uvarena vejce oloupeme a nakrajime na kostky. Pridame scezenou pikantni zeleninovou smes, na kolecka nakrajene parky, na platky pokrajene zampiony a nudlicky salamu. Vse promichame s majolkou. Nalev ze zeleniny doplnime vodou na 3 dl, pridame masox, nabobnatou zelatinu, osolime a pomaly zahrejeme, ale nevarime. Jeste teply zelatinovy nalev nalijeme na smes a lehce promichame. Vse nalijeme do vodou vyplachnute chlebickove formy a nechame v chladu ztuhnout. Vychladlou ztuhlou huspeninu vyklopime na podelny tac a pokrajime na platky. Podavame s chlebem nebo pecivem a oblozime zeleninou. Hezky vypadajici platky huspeniny mohou byt soucasti studenych oblozenych mis.

Žádné komentáře:

Okomentovat